Hagyományőrző konyha
2017.
01.18.
Sajtfánk, sajtos csók, sajtos puffancs...

Szeretjük ezt a sajtos sütit tízóraira, uzsonnára, vagy egy finom tea mellé vendégvárónak. smiley

 

Hozzávalók:
130 gr teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
30 gr fehér tönkölybúzaliszt
5 gr só
60 gr vaj
1,5 dl tej
0.5 dl víz
3 egész tojás
120 gr sajt + a tetejére (fele füstölt Anikó, fele trappista)

 

Elkészítés:
Egy fazékba felolvasztom a vajat, majd rászórom a lisztet és gyorsan kavargatom, le ne kapja az alját. Mikor masszává vált, a langyos tejet és a vizet is ráöntöm és addig dolgozom ki, míg egy gombóc nem lesz belőle. Leveszem a sparheltról és néha átkeverve addig hűtöm, míg langyos nem lesz. Ezt követően egyesével beledolgozom a tojásokat, a sajtot, pici sót ha megkívánja.
Vajazott lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe tortanyomóval diónyi halmokat nyomkodok (két kanállal is bele lehet szaggatni, vagy nyomózsákkal) és reszelt sajttal szórom meg.
Előtte tojássárgájával is meg lehet kenni.
Kemencében 10 perc alatt megsült, előmelegített sütőben kb. 10 perc 200 majd 180 fokon.

 

Sajtfánk, sajtos csók, sajtos puffancs...

 


Korábbi cikkek Hagyományörző konyha kategóriában
2017.
09.23.
Mediterrán lecsó hasáb édesburgonyával
(Hagyományörző konyha)
2017.
03.14.
Carbonara, teljesen másképp
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.11.
Vöröslencse leves pezsgős laskával
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.01.
Teljeskiőrlésű lángos (öregtésztás)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.25.
Csirkepörkölt nokedlival, uborkasalátával
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.24.
Non plus ultra
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.11.
Kemencés (tepsis) túrófánk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.08.
Hétfői cipó
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.06.
Hétvégi recept ajánlatunk: (Kemencés) Lasagne
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Diós ischler
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Mindennapi kovászos kenyerünk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Kovászos lepénykenyér (langalló, kenyérlángos)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Az vagy, amit megeszel!
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.01.
Újévi köszöntő + Bernike-X recept
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.30.
Miért?
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.11.
Számomra is
(Hagyományörző konyha)