Hagyományőrző konyha
2017.
01.25.
Csirkepörkölt nokedlival, uborkasalátával

Egész nap ropog a tűz a sarheltben, így kivettem a mélyhűtőből az egyik házi gyöngytyúkunkat és miután felengedett, úgy erős, bő pörkölt alapon főzni kezdtem. Kacsazsíron, sok vöröshagymával, kis fokhagymával, paradicsommal, paprikával, fűszerekkel.

 

Míg főtt a pörkölt elkészítettem az uborkasalit. Ehhez megtisztítottam és megpucoltam két kígyóuborkát, vékonyan szeleteltem, enyhén besóztam, kinyomtam a levét. Fokhagymát is szeltem hozzá, összekevertem, tejföllel és fűszerpaprikával díszítettem, ízesítettem.

 

Végezetül a nokedli tésztát bekevertem, egy házi tojással, pici sóval, 2/3 zabliszttel, 1/3 teljeskiőrlésű tönkölyliszttel, majd kiszaggattam.

 

Jó étvágyat, jó egészséget! smiley

 

Csirkepörkölt nokedlival, uborkasalátával
Kemencesut - Csirkepörkölt

 


Korábbi cikkek Hagyományörző konyha kategóriában
2017.
09.23.
Mediterrán lecsó hasáb édesburgonyával
(Hagyományörző konyha)
2017.
03.14.
Carbonara, teljesen másképp
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.11.
Vöröslencse leves pezsgős laskával
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.01.
Teljeskiőrlésű lángos (öregtésztás)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.24.
Non plus ultra
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.18.
Sajtfánk, sajtos csók, sajtos puffancs...
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.11.
Kemencés (tepsis) túrófánk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.08.
Hétfői cipó
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.06.
Hétvégi recept ajánlatunk: (Kemencés) Lasagne
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Diós ischler
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Mindennapi kovászos kenyerünk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Kovászos lepénykenyér (langalló, kenyérlángos)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Az vagy, amit megeszel!
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.01.
Újévi köszöntő + Bernike-X recept
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.30.
Miért?
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.11.
Számomra is
(Hagyományörző konyha)