2017. 03.14. | Carbonara, teljesen másképp | ||
Drága férjemet ünnepeltük, így a kedvencével készültem.
Szósz hozzávalók: Kevés olivaolaj 2 közepes fej vöröshagyma 375 ml habtejszín 2 csomag ömlesztett, natúr krémsajt Tetszőleges mennyiségű és fajtájú sonka Tetszőleges mennyiségű és fajtájú olajbogyó Só Bors Fűszerpaprika Bazsalikom Oreganó Kakukkfű Fokhagyma
Tészta: Teljeskiőrlésű, vagy sima durum spagetti, vagy penne
Az apróra vágott hagymát megpirítom az olivaolajon, ha szép üveges adok hozzá egy mokkáskanál sót, őrölt borsot, egyészen kevés paprikát. Engedek rá minimális vizet, hogy le ne kapjon, majd a tejszínnel felöntöm. Jól elkeverem és a krémsajtokat is belenyomom. Ekkor teszem bele az apróra vágott sonkát és az olajbogyókat a levével együtt, illetve fűszerezem. Kevergetem olykor, s miután megfőtt frissen reszelek rá fokhagymát és átkavarom. Leveszem a sparheltról, ráteszem a fedőt és főzök mellé spagetti, vagy penne durum tésztát. Tálaláskor reszelt sajttal szórom meg.
| |||