Hagyományőrző konyha
2017.
01.02.
Diós ischler

Hozzávalók:

 

100 gr dió (darálva)
100 gr eritrit (porrá őrölve)
1 teáskanál fahéj
200 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
200 gr vaj

 

Elkészítés:

 

Aránylag hidegebb konyhában vagy helyiségben gyorsan összegyúrom a linzertésztát. Fontos, hogy ne gyúrjuk túl, mert könnyen "kiszalonnásodik" a meleg kéz hatására.
Gombócot formázok belőle és hűtőben vagy hideg kamrában fél-egy órat pihentetem.
Utána nyújtódeszkán alálisztezve elnyújtom, maximum fél ujj vastagra és tetszőleges formával kiszúrogatom.
Vajazott, lisztezett tepsibe teszem és 3-3 percet sütöm, meleg, de nem tűzforró kemencében egy tepsi fordítással.
Miután kivettem házi cukormentes baracklekvárral kenem, összeillesztem.
Összesen 120 gr cukormentes ét- és tejcsokoládét (fele-fele arányban) temperálok kevés dió- vagy napraforgóolajjal, majd a sütiket fejjel lefelé belemártom.

 

Ezek az arányok teljeskiőrlésű liszthez vannak. Kb. 40 db várható belőle.
Sütőben légkeverés nélkül 180 fokon érdemes sütni, figyelni nagyon, könnyen odaég. 5 perc lehet kb. a sütési idő.

 

Jó étvágyat, jó egészséget!

 

Kemencében sült diós ischler

 


Korábbi cikkek Hagyományörző konyha kategóriában
2017.
09.23.
Mediterrán lecsó hasáb édesburgonyával
(Hagyományörző konyha)
2017.
03.14.
Carbonara, teljesen másképp
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.11.
Vöröslencse leves pezsgős laskával
(Hagyományörző konyha)
2017.
02.01.
Teljeskiőrlésű lángos (öregtésztás)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.25.
Csirkepörkölt nokedlival, uborkasalátával
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.24.
Non plus ultra
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.18.
Sajtfánk, sajtos csók, sajtos puffancs...
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.11.
Kemencés (tepsis) túrófánk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.08.
Hétfői cipó
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.06.
Hétvégi recept ajánlatunk: (Kemencés) Lasagne
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Mindennapi kovászos kenyerünk
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Kovászos lepénykenyér (langalló, kenyérlángos)
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.02.
Az vagy, amit megeszel!
(Hagyományörző konyha)
2017.
01.01.
Újévi köszöntő + Bernike-X recept
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.30.
Miért?
(Hagyományörző konyha)
2016.
12.11.
Számomra is
(Hagyományörző konyha)