Természetes értékek
2016.
12.29.
Boldog Karácsonyfát! :)

Szeretjük, tiszteljük a természetet és amennyire tudunk természetesen is kívánunk élni. Hálásak vagyunk a lehetőségünkért, hogy kertünkbe ültethettünk egy családi karácsonyfát (picea pungens), amit évről-évre díszíthetünk majd és csodálhatjuk az ablakunkból.

Ez részlegesen családi hagyomány is, hisz édesapám édesanyámnak, bátyámnak és nekem is ültetett fenyőfát, melyek nem csak a karácsonyi díszeknek hívatottak lenni, hanem az életet is szolgálták ünnepelni. A kellemes fenyő illatról sem kellett lemondanunk mert a nagyobb fenyőinkről gyűjtött friss tobozok gazdagon ontják magukból illatukat, miközben asztaldíszként is funkcionálnak. Emellett az erdei fenyő illóolaj párologtatása által kétségtelenül belengett mindent az ünnep örökzöld áhitata.

 


Este kislányommal elkészítettük a díszeket. Dió, mandula, alma, toboz, nyírfaág szelet, mogyoró, spárga, raffia, fa csipesz amiket felhasználtunk ragasztópisztoly segítségével.
Másnap reggel mindannyian kimentünk a fácskához és közösen díszítettük fel, majd a kislányunk kívánt "Boldog Karácsonyfát" laugh és vártuk a kis Jézuskát...

 

Boldog Karácsonyfát! :)
Boldog Karácsonyfát! :)
Boldog Karácsonyfát! :)

 


Korábbi cikkek Természetes értékek kategóriában
2017.
01.24.
És szólt a cinege...
(Természetes értékek)
2016.
12.11.
Számomra is
(Természetes értékek)